Crème brûlée med espresso

Det här är efterrätten för alla kaffeälskare, en len pudding med krispig yta och smak av kaffe. Det finns en rad efterrätter med smak av kaffe, men det här är en som de flesta tycker om.

Ingredienser

500 milliliter grädde

50 gram socker

100 milliliter espresso

6 äggulor

100 gram råsocker

2 matskedar finmalda espressobönor

Gör så här

Blanda socker, grädde och espresso i en kastrull och värm det på medelhög värme i max fem minuter. Det ska inte koka. Ta sedan bort kastrullen från värmen.

Vispa äggulan i en skål och tillsätt gräddblandningen under långsam omrörning. Rör om allting över ett vattenbad tills det blivit krämigt. Häll blandningen i fyra formar och ställ dem i en större from som du fyller med vatten upp till hälften av formarna. Grädda mitt i ugnen i 35-45 minuter. Låt sedan formarna vila i kylskåp i 3 timmar.

Innan du ska servera din crème brûlée, sätt på ugnsgrillen och vänta tills den blivit varm. Strö råsockret över varje portion och grädda dem i ugnen tills sockret smält, 2-3 minuter. Strö sist över de malda espressobönorna medan sockret är varmt.

kheera