Gör vardagsmaten enkel

Att laga mat på vardagar är det många som tycker är både jobbigt och stressigt. För att göra det enklare kring matlagningen men samtidigt äta näringsrik mat finns det några bra tips. I den hektiska vardagen ska du vara snäll med dig själv. Om det kör ihop sig fullständigt är det helt okej att beställa pizza. Det finns en pizzeria i Örebro, om du bor där, som du kan testa. Det bästa är att du kan äta pizza från en pizzeria i Örebro utan att behöva lämna hemmet. Det går att beställa pizza och få den hemkörd, vilket gör att du sparar mycket tid.

Planera vardagsmaten i förväg

För att göra vardagsmaten enklare och effektivare är det bästa att planera. Sätt dig ner i början av veckan och planera vilken mat du ska laga till alla vardagar. Om du har barn kan ni sitta ner tillsammans och komma överens om vad ni ska äta för att alla ska bli nöjda. Sedan är nästa steg att storhandla. Se till att du har allt du behöver till alla måltiderna hemma så att du slipper åka förbi mataffären, allt sådant tar tid. När du planerar är det även lättare att välja maträtter som är både nyttiga och snabblagade. Du kommer heller inte att behöva stå i mataffären och försöka komma på något bra till middag. Om du lever ihop med en partner kan ni sinsemellan bestämma vem som ska laga mat på vilken dag. Det gör även livet enklare och risken för tjafs kring maten minskar.

Gör storkok och frys in

Sedan är det bra att avsätta tid för matlagning i vardagen. Planera in det för att försöka minimera stress. Försök att göra matlagningen till något lustfyllt. Sätt på lite bra musik medan du fixar iordning maten för att göra det lite trevligare. För att göra det enkelt för dig kan du även försöka laga mer mat någon dag så det går att äta rester. Det som är bra med rester är att du bara kan värma upp maten, vilket är fördelaktigt när tiden tryter. Det kan även vara bra att laga mat på helgen som du kan frysa in och äta under veckan. En annan bra idé är att ha ett basutbud av saker hemma så att du alltid snabbt kan svänga ihop något ifall planeringen fallerar.

Använd ugnen mer

Att använda ugnen är ett bra sätt att göra både matlagningen enklare och mer effektiv. I en ugnsform kan du lägga ner diverse grönsaker och någon form av protein som tillagar sig själv medan du kan göra något annat. Sedan behöver det inte alltid vara lagad mat. Att äta frukostmat till middag är något som absolut är gångbart. Gröt eller yoghurt med goda tillbehör ger en fullvärdig måltid.

kheera