En underbar vintersallad som serveras med lamm, potatis och toppas med en dillvinägrett.
Vintersallad ingredienser
600 gram mandelpotatis
Olivolja
2 morötter
En romansallad
En halv ask ärtskott
Salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och dela den på mitten. Lägg den i en ugnssäker form och blanda med olja, salt och peppar. Sätt in det mitt i ugnen och låt stå minst 25 minuter.
Skala och ansa morötterna, använd en osthyvel och hyvla “nudlar” av dem. Ansa även salladen och skär den i bitar. Lägg salladen, morotsnudlarna och ärtskotten på ett fat.
Lamm ingredienser
600 gram lammfilé, ytterfilé eller entrecôte
2 matskedar smör eller margarin
Salt och peppar
Gör så här
Skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor. Stek det 1-2 minuter på varje sida i smöret och krydda med salt och peppar. Låt det sedan vila på en tallrik.
Dillvinägrett ingredienser
1 rödlök
1 matsked flytande honung
100 gram smör
2 matskedar vitvinsvinäger
1 deciliter färsk dill, grovskuren
Gör så här
Skala och finhacka löken. Bryn smöret tills det får en brun färg och börjar dofta av nötter. Ta bort pannan från plattan och tillsätt löken, dillen, vinägern och honungen.
Lägg potatisen och lammet på salladen och ringla på vinägretten. Sen är du redo att servera.