Matig vintersallad med lamm

En underbar vintersallad som serveras med lamm, potatis och toppas med en dillvinägrett.

Vintersallad ingredienser

600 gram mandelpotatis

Olivolja

2 morötter

En romansallad

En halv ask ärtskott

Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och dela den på mitten. Lägg den i en ugnssäker form och blanda med olja, salt och peppar. Sätt in det mitt i ugnen och låt stå minst 25 minuter.

Skala och ansa morötterna, använd en osthyvel och hyvla “nudlar” av dem. Ansa även salladen och skär den i bitar. Lägg salladen, morotsnudlarna och ärtskotten på ett fat.

Lamm ingredienser

600 gram lammfilé, ytterfilé eller entrecôte

2 matskedar smör eller margarin

Salt och peppar

Gör så här

Skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor. Stek det 1-2 minuter på varje sida i smöret och krydda med salt och peppar. Låt det sedan vila på en tallrik.

Dillvinägrett ingredienser

1 rödlök

1 matsked flytande honung

100 gram smör

2 matskedar vitvinsvinäger

1 deciliter färsk dill, grovskuren

Gör så här

Skala och finhacka löken. Bryn smöret tills det får en brun färg och börjar dofta av nötter. Ta bort pannan från plattan och tillsätt löken, dillen, vinägern och honungen.

Lägg potatisen och lammet på salladen och ringla på vinägretten. Sen är du redo att servera.

kheera