Minestrone är en matig och god soppgryta som går hyfsat snabbt att laga samt är perfekt att frysa in. Gör ett storkok och du har mat för flera dagar eller följ receptet och få 1-2 portioner. Passar perfekt om du har ett kycklingskrov över. Ät den tillsammans med bröd så kan det räcka till fler måltider .
Ingredienser för en person:
1 kycklingskrov
1 liten palsternacka
1 liten gul lök, eller en halv stor
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 selleristjälk
En halv deciliter torrt vitt vin
En halv tesked torkad timjan
3 deciliter vatten
En förpackning krossade tomater
2 teskedar citronjuice
En halv deciliter torkade gröna linser
En halv deciliter spagetti som du bryter i små bitar
>Salt, svart- eller vitpeppar
Olivolja
Gör så här:
Börja med att skala löken, moroten, palsternackan och vitlöken. Finhacka vitlöken och skär lök, morot, palsternackan och sellerin i centimeterstora bitar. Fräs det i olivolja utan att det får färg. Tillsätt timjan, vatten, vin, kycklingskrovet, krossade tomater, citronjuicen och linserna. Låt det koka upp och koka i 20 minuter på svag värme. Tillsätt sedan spagettin och låt det koka ytterligare 7 till 9 minuter eller tills spagettin är färdig. Ta upp kycklingskrovet och pilla bort allt kött som finns kvar, lägg tillbaka det i soppan och släng sedan bort skrovet.
Smaka av soppgrytan med salt och peppar och servera på direkten eller låt den svalna och frys in. Servera gärna med ett par goda brödskivor ifall du vill att det ska räcka längre.