Förbered din köttbit på bästa sätt

Nu när sommaren är på ingång och grillen står redo för att användas kan det vara bra att veta hur man ska välja sitt kött. Under de senaste åren har köttproduktionen och djurbehandlingen fått stor uppmärksamhet, då det misstänks ha ett samband med vår fysiska och mentala hälsa. Detta har lett till att allt fler matvarubutiker väljer att sälja närproducerat, välbehandlat och organiskt kött. För kunden innebär detta att det nu finns ett större utbud av fina köttbitar, till ett bättre pris! Under dessa tider då vi alla lider, på ett eller annat sätt, av coronaviruset så kan man hitta ett flertal företag som erbjuder matvaruleverans på Matkasse Toppen, så att du inte behöver ge dig ut i folkmassorna.

Hur går man tillväga när man ska välja sin köttbit?

Det är viktigt att det kött du väljer är av hög kvalité, då det är kvalitén som avgör hur god din middag blir. Ett kött av hög kvalité bör ha en fin struktur, eller marmorering som det också kallas. En fin marmorering innebär att fettet är jämt fördelat utmed köttbiten, helst utan större klungor av fett. Detta innebär att när köttet tillagas så fördelas fettets smakrika saft jämt. En annan viktig del av en god köttbit är hur köttet känns vid beröring. Köttet bör kännas en aning fast. En allt för mjuk köttbit saknar ofta smak.

Förbered innan tillagning

När det kommer till att tillaga köttet så börjar det faktiskt så tidigt som 12 timmar innan det att köttet placeras på grillen. Salta köttbiten mellan 8 till 12 timmar innan du planerar att placera köttet på grillen. När saltet på köttbiten får ordentligt med tid på sig att absorbera köttets vätskor så ökar smaken enormt. Denna teknik har använts under en längre tid, men fick ordentligt med uppmärksamhet i media efter att en tv-serie producerad av Netflix rekommenderade den.

Nu är det dags att grilla!

kheera