Miniburgare med hummer

Miniburgare, eller sliders som det också kallas, är en perfekt förrätt. Det är också ett gott tilltugg när du endast är sugen på något litet. Klassiska sliders är gjorda med köttfärs och ser ut som små hamburgare. Här kommer ett lyxigare alternativ med hummer:

Ingredienser till 6 sliders

2 humrar, kokta. (c:a 450 gram)

1 selleristjälk

1 kryddmått paprikapulver

3/4 deciliter majonnäs

2 saltgurkor

6 slidersbröd eller vanliga hamburgerbröd som halveras/kvartars

Svartpeppar

Smör

Eventuellt lite gräslök till servering

Tillagning

Det första du måste göra är att baka slidersbrödet om du inte har färdigt. Om brödet däremot redan är färdigt eller du har köpt hamburgerbröd att använda kan du börja med att förbereda hummern. Skala och dela köttet från klorna. Ställ in det i kylen och fortsätt med resten av hummern. Skär det i grövre bitar, finstrimla sellerin och blanda ner det i majonnäsen tillsammans med svartpeppar och paprikapulvret.

Strimla sedan saltgurkan fint och förvara den samt hummerröran i kylen medan du steker brödet på båda sidorna i lite smör. När du är klar med detta kan du förvara bröden övertäckta i rumstemperatur tills du är redo att servera. Vid servering fördelar du hummerröran på hälften av bröden tillsammans med saltgurkan och eventuellt lite gräslök.

kheera