Spännande och nyttig mat att laga där hemma

På den senare tiden har det blivit alltmer populärt att laga nyttig mat hemma. En våg av nyttighet och hälsa har slagit över Sverige, något som också påverkat maten som lagas i de svenska köken. Således kommer denna artikel presentera spännande trender när det kommer till matlagning hemma.

Vin istället för öl

En av trenderna som påverkat de svenska köken är att vin dricks allt oftare än öl. Det går även att beställa hem en mängd olika typer av viner från Vinoteket vilket gör det väldigt spännande. Exempelvis så kan man beställa hem italienskt vin och laga en svamprisotto med pumpa för att få en riktig italiensk afton.

Vinet har nämligen gjort att vi inspireras av sydeuropeiska maträtter. Det kan också handla om en god vintersallad med lamm, vilket man skulle kunna bjudas på i både Grekland, Italien och andra delar av Europa. Genom detta har maten också blivit nyttigare då både vin och sallader har mindre kalorier.

Inspiration från USA

Ända sedan USA blev en stormakt i världen för många år sedan så har många intressanta maträtter från Nordamerika påverkat svensk matlagning. Detta är en trend som fortsätter att hålla i sig genom att svenskar lagar allt från olika bowls till sushi med avocado i. Detta är trender som har sitt ursprung i USA.

Det är dock viktigt att påpeka att många av de onyttiga mat-trenderna kommer från USA. Dessa trender har dock börjat försvinna lite på grund av att folk vill hålla vara nyttigare och friskare. Detta har också gjort att USA inte längre har lika mycket fetma i sin befolkning. Generellt sett kan man alltså säga att världens befolkning håller på att bli friskare i jämförelse till för några årtionden sedan när snabbmaten först introducerades.

kheera