Pastarätter du måste pröva

Består dina pastamiddagar av en tråkig ravioli direkt ur burken eller någon butiksköpt marinarasås som blandas med överkokta spaghettinudlar? Det behöver inte vara på det sättet! Du kan göra alla slags magiska saker med det älskade italienska livsmedlet. Med lite kreativitet, tålamod och ett gott humör så kan vilken hemmakock som helst tillaga roliga och utsökta pastarätter som dina vänner förmodligen aldrig sett förut.

Spaghettilimpa

Vare sig man anser att detta är ett nybakat bröd eller en calzone spelar ingen vidare roll. Rätten består av ett färskt hemmagjort bröd, toppat med parmesanost och fylld med en kopiös mängd av spaghetti blandat med en tomatsås. På www.barilla.com kan du hitta den perfekta pastasorten för dig när du ska laga din första spaghettilimpa. Denna pastarätt går aldrig fel och passar perfekt på en söndagskväll!

Spaghetti & köttbollsmörgås

Denna ”smörgås” är en rätt som gör att de flesta tappar hakan när de först ser maträtten. Istället för riktigt bröd används pastan som skivorna och den fylls sedan med en krämig och fin tomatsås med köttbullar. Pastan kokas först upp separat och blandas sedan med en god ost innan den steks på i stekpannan, vilket formar smörgåsens ”bröd”. Såsen placeras sedan mellan pastaskivorna och smörgåsen placeras i ugnen tills pastan får en härlig och krispig yta.

Mac & Cheese pannkakor

Den rika smaken av Mac & Cheese i kombination med den perfekta pannkaksformen, vad mer kan du be om? Detta är en rätt som vid första ögonkastet ser ut som en vanlig pannkaka, men så är inte fallet. Spaghettin kokas ett par minuter innan den blir för mjuk, sedan blandas den med en stor mängd ost. När denna blandning har fått sitta och verkligen gift sig med varandra så är det dags att steka pastan och osten i stekpannan. Detta utgör en fantastiskt smakrik maträtt som kan serveras som både frukost, middag och efterrätt!

kheera