Var ska man äta på första dejten?

Har du en första dejt med någon och ni har bestämt er för att gå ut och äta? Oberoende av vem det är du ska träffa kan det bli ett litet dilemma angående val av restaurang eller mat. Den ena kanske inte äter vissa saker, är allergisk eller allmänt kräsen medan den andra gärna klämmer i sig en stor hamburgare oavsett tid på dygnet. Eller så vill ni äta något enkelt ifall dejten skulle gå åt skogen efter någon timme. Den stora frågan är: var ska man äta på dejten?

Att bestämma plats

När två personer träffas i verkliga livet av en slump kan det vara enklare att bestämma plats när en dejt väl är aktuell. Har man redan pratat och lärt känna varandra lite innan någon tar steget och bjuder ut den andra kanske det redan har kommit upp vad man tycker om att mätta magen med. När det gäller nätdejting online kan det vara lite svårare, i alla fall om ni inte har chattat så mycket ännu. Vid nätdejting, som har blivit ett omåttligt populärt sätt att träffa nya människor på, kan en första dejt kännas väldigt pirrig men också lite osäker. Ibland stämmer bilderna inte överens med verkligheten och man blir besviken redan i samma ögonblick man hälsar på den andre.

Ett tips är att smygboka ett bord och sedan se vad allt leder till. I värsta fall kan du säga till på restaurangen genom att ringa när den andra inte hör, alternativt gå in i baren om ni tänkt äta på samma plats för att avboka lite diskret.

Bestämmer ni att ni ska äta kan ni redan vid den första kommunikationen ta reda på vad den andre tycker om eller ta reda på en plats som ni båda känner er bekväma på. Det kan också vara bra att inte välja ett alltför dyrt ställe om ni inte direkt känner till varandras ekonomi. Om den ena av er vill bjuda är det helt okej, men om det är delad nota så välj hellre ett lite billigare ställe innan ni vet vad ni båda har råd med. Välj också gärna ett ställe med varierad meny och ingen hamburgerrestaurang med mycket kött. Det kan kännas svårsmält och tungt i magen.

kheera